Ekoteko – kampanjan aloitus

Mistä kaikki lähti?

Havahduimme miettimään Vähänkäytetty.fi -yrityksemme arvomaailmaa ja ymmärsimme, että olemme tekemisissä todella tärkeän ja globaalin asian kanssa. Edesautamme ihmisiä vähentämään tekstiilijätettä ja opetamme heitä käyttämään palvelua, jonka kautta he voivat uusiokäyttää ja kierrättää tuottoisasti omia vanhoja tekstiilejä, harrastusvälineitä ja kodin pientavaroita.

Olemme osa kiertotaloutta ja haluamme olla osana vähentämässä ympäristön kuormittumista. Tästä tuli ajatus, että voisimme viedä viestiämme myös kouluihin, joissa olisi tärkeää oppilaiden saada ymmärrys siitä, kuinka me jokainen voimme vaikuttaa omilla valinnoillamme siihen, mitä huominen on maapallolla.

Rakensimme opetuskokonaisuuden, jossa oppilas oppii kestävän kehityksen kannalta tärkeitä arvoja sekä saa tietämystä kuinka voi vaikuttaa. Oppilas saa myös tämän opetuskokonaisuuden mukana oppia yrittäjämäisestä asenteesta ja saa konkreettisesti kokeilla miniyrittäjänä olemista, kun myy omia käytettyjä tavaroitaan Vähänkäytetty.fi- palvelussa.

Jotta ihmiskunta saa pysäytettyä ilmastonmuutoksen etenemisen ja sen myötä ilmaston lämpenemisen, meidän jokaisen täytyy ryhdistäytyä tekemään asennemuutosta oman kuluttamisemme ja jätehuollon suhteen. Tällä hetkellä kuormitamme ihan liikaa maapalloamme. Suomi on globaalissa kuvassa 18:sta suurin tuhlari. Tällä hetkellä asenne on se, että kun ”et sinäkään tee, niin en minäkään.”

Jos jokainen alkaa miettimään, että ”Minä pystyn vaikuttamaan, vaikuta sinäkin”, muuttaa se maailmaa pysyvästi.